ChristenUnie-SGP: Kandidatenlijst bekend

bernardtebruggeDe ChristenUnie-SGP in Spijkenisse heeft haar kandidatenlijst bekend gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010.

Het was al bekend dat Bernard Tebrugge, het huidige raadslid namens de lijstcombinatie, lijsttrekker zou worden.

Op de tweede plaats staat Leo Harlaar (SGP) en op de derde en vierde plaats de huidige steunfractieleden Hans van Lien en Anneke Guijt (beiden ChristenUnie). Hoogste nieuwkomer op de lijst is de pas 20-jarige Wouter van de Hil (SGP).

De ChristenUnie-SGP in Spijkenisse heeft ook haar verkiezingsprogramma bekend gemaakt. Op het gebied van veiligheid wil zij criminaliteit en overlast bestrijden, vandalen harder straffen en de coffeeshop sluiten. Op sociaal terrein wil zij meer middelen om ouderen en zwakkeren te ondersteunen en steun voor de Voedselbank. De ChristenUnie-SGP vindt dat Spijkenisse niet moet worden volgebouwd tot aan de gemeentegrenzen. De partijen willen helemaal geen bebouwing in de parken van de stad en geen landhuizen in de polders rondom Spijkenisse. Niet alleen een prachtig centrum, maar ook prachtwijken voor Spijkenisse! Dat betekent meer financiële middelen van het centrum naar de wijken brengen. Het toekomstige theater moet veel goedkoper dan nu is gepland. Verder wil de ChristenUnie-SGP een vast rustmoment in de week inbouwen voor haar inwoners. De zondag is daarvoor bij uitstek geschikt en dus kunnen de winkels dan dicht. Natuurlijk moet Spijkenisse veel bereikbaarder worden dan nu het geval is!

De top 10 van de kandidatenlijst:

1 Bernard Tebrugge
2 Leo Harlaar
3 Hans van Lien
4 Anneke Guijt
5 Wouter van de Hil
6 Aad Plaisier
7 Heidi Nowee
8 Hans Harlaar
9 Dick van Buuren
10 Anita Markusse

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl