City-ducks zijn dit jaar gered (update: reacties)

city-ducksEn dan nu het Duckcity Journaal. Vandaag is het eindelijk gelukt de nakomelingen van de City-Ducks te redden.

In de afgelopen jaren broedde pa en ma Duck met regelmaat een nestje jonge duckjes, maar deze overleefden hun nieuwe stek in Duckcity ter hoogte van CityPlaza niet.

Daarom werd er dit jaar besloten om de jonge ducks, Kwik Kwak Kwek Kwatter, Kweetnie, Kweetwel, Kwakje en Gekwakkel te redden door de Duckweer en de Duckambulance.

duckweerDeze laatste twee instanties namen een duik in het water, improviseerden een kadeloop en zorgden ervoor dat de duckfamilie op de duckkade kon komen. Aldaar werden zij opgevangen en zullen worden ondergebracht in een “blijf van mijn duck huis”. De actie trok veel duckstoerisme.

Door deze actie kan de familie Duck zich in een beschermde omgeving ontwikkelen. De vraag is wanneer de grootste partij van Duckstad zich gaat inzetten voor de Duckfamilie en in de Duckraad met voorstellen gaat komen om in de toekomst ook voor andere families in Cityduck een fatsoenlijke duckvesting mogelijk maakt.

duckplankjeDe oppositiepartij “Leefbaar Duckstad” vindt het het een schande dat deze actie uitgevoerd moet worden, woordvoerder Karel Hittentit: “Voor een paar duizend Duckies ? is een aanpassing van de vijvermuren gerealiseerd en wordt een blijvende oplossing geboden. Het is een schande dat de grootste partij van Duckcity roept dat zij zich inzet “voor nieuwe en bestaande vijvers” maar de familie Duck zo heeft laten barsten. Het zou het duckcollege sieren om budget uit het DOS (Duckcity Onderhoud Spaarpotje – red) aan te spreken om aan deze onzinnigheid een einde te maken”. Hittentit vraagt zich vervolgens hardop af of de inzet van Duckweer en Duckambulance niet duurder zijn uitgevallen dan dat de aanpassing van de vijvers zouden kosten.

fam duckOok de actiegroep “vijversoldaten” spreekt haar zorg uit. “We krijgen een nieuw Ducktheater aan het water waar mensen wel Duckjes kunnen kijken, maar ook hier is er weer slecht aan de duckjes gedacht. Je zou zeggen dat Duckcity zich niet twee keer aan dezelfde steen zou stoten, de realiteit is echter anders”.

GroenDuck maakt bij monde van haar fractievoorzitster, Anne-May Koopducks, zich erge zorgen. “De bereikbaarheid van vijveroevers is voor normale Duckies al een hele opgave, laat staan voor de Duckies met een handicap”. Zij zal het Duckbestuur in schriftelijke vragen om opheldering verzoeken.

duckcity1duck-flyducktoerisme© Foto’s : Duck de Coninck / VPinfo.nl

Disclaimer: Ieder vergelijk met bestaande personen, partijen, instanties of organistaties zijn fictief en berusten puur op humoristische grondslag.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl