College Hellevoetsluis krijgt zijn € 24.000.000,-

euroHet college van burgemeester en wethouders mag 24 miljoen euro lenen en uitgeven van de gemeenteraad.

Tijdens de raadsvergadering is besloten dat het college haar mandaat om over gemeentegelden te beschikken verdubbeld wordt. Was het eerst 12 miljoen euro, wordt het nu verdubbeld naar 24 miljoen euro. Het college heeft geld nodig om een aantal projecten te kunnen financieren, waar de raad eerder over heeft besloten dat deze projecten doorgang moesten vinden.

De projecten zijn (onder andere) de bouw van gymnastieklokaal de Kring, de nieuwbouw van het Schrijverke, de renovatie van de brug in de vesting, Front I en II en diverse andere infrastructurele werken. Om geld te hebben voor het financieren van de projecten zal de gemeente geld moeten lenen en ook geld onttrekken van haar algemene reserves. Dit is een bevoegdheid van de raad, maar om allerlei praktische redenen is dit nu gemandateerd aan het college, tot een bedrag van de genoemde 24 miljoen.

Burgemeester Kleijwegt, namens wethouder de Jongh hierover: “als we nu geen geld krijgen zijn we dief van onze eigen portemonnee, want de rente is nu laag voor lang lopende leningen”. Lijst van Balen was een beetje sceptisch hierover. Nadat het mandaat eerst was verlaagd naar 12 miljoen, word het nu opeens weer verdubbeld, de reden hiervan was onduidelijk voor de partij. Echter het betoog hield geen stand. Ondanks tegengas van de SP en LVB werd er toch besloten om het college dit mandaat te geven. De rekenmeester van de gemeente, de heer van der Kooy (IBH), benadrukte nog dat dit zonder gevaren kan gebeuren en dat het college het volledige vertrouwen krijgt van zijn partij.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl