College van Bernisse kan aan de slag

bernisse-nieuwe-wethoudersDinsdagavond nam de gemeenteraad van Bernisse afscheid van Marnix Trouwborst en Marga Duijker en werden de nieuwe wethouders Just Riet en Wim Kruikemeier geïnstalleerd.

De afscheid nemende wethouders kregen de erepenning van Bernisse uitgereikt. Volgende week kan iedereen afscheid nemen tijdens de recepties op 21 april (Marga Duijker) en 22 april (Marnix Trouwborst) in het gemeentehuis van Abbenbroek. De recepties vinden plaats tussen 16.00 en 17.30 uur.

De nieuwe coalitie presenteerde ook het collegeakkoord. LOB en de gecombineerde PvdA/D66 fractie hebben elkaar op hoofdlijnen gevonden. Bernisse blijft woningen bouwen, maar die woningen moeten wel als kostendrager fungeren. Een aantal bouwplannen wil de coalitie nog eens bekijken.

Ook de structuurvisie moet opnieuw bekeken worden. Is datgene wat de raad toen voor ogen had, nog altijd de oplossing of zijn er andere oplossingen denkbaar? Wat de coalitie betreft wordt er bezuinigd op het onderhoud van wegen maar daarbij mag de veiligheid niet in het geding komen. De vorige raadsperiode is besloten om geen toeristenbelasting in te voeren, maar de coalitie wil dat nog eens opnieuw bekijken. Ook het subsidiebeleid is een punt wat aandacht moet krijgen. Het collegeakkoord zal uitgewerkt worden tot een programma dat in het najaar door de raad wordt vastgesteld.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl