Consument somber over toekomst

consumentenHet vertrouwen van de consument in de economie is in oktober iets gedaald in vergelijking met september. Dit komt vooral door een somberder oordeel over de toekomstige economische situatie.

Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De index die het vertrouwen meet, kwam uit op min 19 tegen min 17 in september. Consumenten zijn in oktober negatief gaan denken over de economische ontwikkeling in de komende twaalf maanden.

In augustus belandde het vertrouwen op het hoogste niveau sinds mei 2008. De index kwam toen, evenals in september, uit op een niveau van min 17.

Grote aankopen

De koopbereidheid is daarentegen wel toegenomen. Consumenten denken minder negatief over het doen van grote aankopen. Ook het oordeel over de eigen financiële situatie in de komende maanden verbeterde fors. Wel was de consument iets pessimistischer over zijn financiële positie in de afgelopen twaalf maanden. In maart dit jaar bereikte het consumentenvertrouwen een dieptepunt van min 34. Daarna is het vertrouwen vooral toegenomen door de stijgende koersen op de aandelenbeurzen.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl