CU: Wij willen geen gokpaleis

speelautomatenDe ChristenUnie-SGP in Spijkenisse heeft deze week in de gemeenteraad niet ingestemd met een verordening speelautomaten.

Deze verordening is nodig om een speel-automatenhal te kunnen ontwikkelen in Spijkenisse binnen het te vestigen family entertainment center. Deze moet komen in het centrum van de stad. De meerderheid van de raad stemde met de verordening in.

Tijdens de raadsvergadering wees fractievoorzitter Bernard Tebrugge op de vele risico’s die daaraan verbonden zijn.

Tebrugge: ‘Er bestaat een aanzienlijke kans dat mensen tengevolge van gokverslaving in de financiële problemen kunnen komen of problemen krijgen in de relationele sfeer. In Spijkenisse hebben wij al met diverse soorten van verslaving, zoals drugs en alcohol, te maken. Wij zitten niet op een nieuwe variant van verslaving in onze stad te wachten.

Ook bestaat het risico dat zo’n gokpaleis een aanzuigende werking kan hebben vanuit het criminele circuit met een uitwaaiering over de stad. En wat als zaken uit de hand lopen en er gehandhaafd moet worden? Het politieapparaat in Spijkenisse is al zwaar belast. Wij zien liever geen gokhal met zoveel risico’s in het centrum van de stad.’

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl