D66 Hellevoetsluis mag aan de verkiezingen meedoen

steuntekeningEen zonovergoten vesting ligt bij te komen van de winter. Strak zonnetje, lichte dooi maar nog overal sneeuw en gladheid.

Dan lopen er rond vier uur ‘s middags een grote groep D66 leden en sympathisanten het gemeentehuis in. Ze hebben slechts één doel: het tekenen van de ondersteuningsverklaringen die nodig zijn voor D66 om deel te nemen aan de verkiezingen.

Teleurstellende verkiezingsresultaten waren er de oorzaak van dat D66 de afgelopen vier jaar afwezig was in de gemeenteraad. Dan is automatische deelname van D66 aan de gemeenteraadsverkiezingen niet meer mogelijk. D66 moet zich waar maken door met ten minste 20 ondersteuners te melden op het gemeentehuis. Vandaag, 14 januari 2010, was het voor D66 zo ver.

Jan Reijtenbagh, hoofd afdeling burgerzaken, had zich al eerder een meedenkend en meewerkend ambtenaar getoond. Na eerst de lijsten zoals die formeel ingediend moeten worden te hebben gecontroleerd bleek hij bereid een gezamenlijk ondertekeningmoment te regelen. In een aparte kamer bij de afdeling Burgerzaken liep de stroom D66-ers en sympathisanten vlot langs Reijtenbagh om de handtekening te zetten. Snelle controle of de ondertekenaar stemrecht had in Hellevoetsluis, een zwierige handtekening en een stempel maakte het proces compleet.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl