D66 Westvoorne pakt de stijdbijl op

d66-westvoorne-strijdbijlAfgelopen week heeft de VVD een motie van wantrouwen ingediend tegen de wethouder van VROM. Deze motie is voor de wethouder aanleiding geweest om af te treden.

De vraag is echter of deze motie los staat van de behandeling van de structuurvisie.

Het lijkt erop dat ondanks alle mooie woorden van de VVD en het CDA m.b.t. toezeggingen aan burgers in het intensiveringsgebied, dat zij toch onvoldoende aandacht willen besteden aan de rechten van de inwoners in het intensiveringsgebied.

Na de coalitiebreuk in 2005 is D66 gevraagd om mee te werken aan een alternatief voor het glasbeleid. Dit alternatief is de afgelopen jaren in nauw overleg met burgers en tuinders uitgewerkt en heeft geleid tot de huidige structuurvisie, die komende week in de raad moet worden behandeld.

Afgelopen maand tijdens de behandeling van de referendumverordening hebben zowel de VVD als het CDA aangegeven dat zij de voorkeur geven aan inspreekavonden, zoals deze bij het opstellen van de structuurvisie zijn toegepast. De lobby van de tuinders lijkt echter de belangen van de burgers opnieuw te overheersen. Het is aan deze partijen om dat de komende weken waar te maken, zodanig dat de inwoners in het intensiveringgebied voldoende vertrouwen kunnen hebben in de gemeentelijke politiek.

Door het glasdossier dreigen echter andere belangrijke onderwerpen voor de burgers van Westvoorne op de achtergrond te raken. D66 vindt dat ook bouwproject “De Rots”, de WMO en de mogelijkheden voor doorstroming van senioren naar een goede seniorenwoning ook aandacht van de Raad moeten krijgen. D66 blijft het belangrijk vinden dat de Raad aandacht besteed aan alle bewoners.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl