Dag Geert

verkiezingenwildersWaarum doe je nau nie mee aan de lokale verkeizingen? Ik had bes wel voor je goan zittuh in de raat. Menssu zoals jij en ik zein hart nodig om dit lant te kunne besture. Zou dus zeggu, neem us kontakt met me op en dan proaten we er ff over met een beiurtje erbei.

Ja, die Geert heeft vast veel van dit soort brieven gehad. Volgens Wilders is het niet verantwoord om mee te doen aan de lokale verkiezingen in 2010.

Echt jammer wat mij betreft. In Spijkenisse zou die waarschijnlijk de ONS een rot schop hebben verkocht. Want met de laatste verkiezingen (die Europese, weet u nog) stemde bijna een derde van de stemuitbrengers op de partij van Geert Wilders.

In menige stad en dorp gaat de vlag uit vanwege dit besluit. Meedoen zou een schokgolf in de lokale politiek hebben betekend. Maar waarom ik het jammer vind? Niet zoals u misschien uit de voorafgaande alinea concludeerde dat dit een schop onder de kont van de ONS zou betekenen. Nee, ik vind het jammer omdat wij als burgers van dit land nu opnieuw niet kunnen zien of Geert met zijn partij wel oplossingen heeft voor de problemen die hij zo helder benoemd.

Nou ja helder? Wat al die vage Kamervragen opleveren? Neem nou de vraag: Wat kost een allochtoon? Nou ja….. uhm daar hebben we het probleem al. Wat is een allochtoon? Dat zijn niet alleen de mensen die uit het buitenland hierheen zijn gekomen om te werken in dit land. Dat zijn ook de kinderen van deze mensen als zij hier geboren zijn. En dan niet alleen van de Turken en de Marokkanen, maar bijvoorbeeld ook van de Portugezen en de Italianen die al in de jaren 60 hierheen zijn gekomen.

Volgens de vraag die de PVV stelt val ik dus ook onder dat rijtje. Nou wat ik gekost heb? Tot mijn veertigste heb ik altijd gewerkt. Nooit een uitkering, altijd premies betaald, gestudeerd en dat zelfs particulier betaald uit eigen zak. Tja, ik heb voor de staat dus het nodige binnen gebracht. Sinds ik ziek werd, een hersenvliesontsteking heeft mij bijna het leven gekost, kost ik wel geld. Maar na een half uurtje rekenen kom ik tot de conclusie dat, zelfs al zou ik na nu nog 3 jaar thuis zitten, ik nog steeds meer geld heb opgeleverd, dan dat ik heb gekost. Je denk toch niet dat ik zolang thuis wil blijven zitten? Zou er gek van worden.

En dat was nog maar één PVV vraag. Met welk doel die vraag gesteld wordt? Geen idee? Reken ook maar eens uit wat het beantwoorden van die vraag kost? Een paar jaarsalarissen aan werk.

Nog meer PVV aanhalen? Ach is dat nodig? Mensen met een beetje verstand zijn in staat om de PVV luchtbel te doorprikken. Zeg daarmee niet dat het derde deel wat wel PVV gestemd heeft stom is maar vraag me wel af of die mensen beseffen waar ze op stemmen?

Geen Geert lokaal dus. Jammer want wat zou het lokale afgezantje van Geert allemaal voor Spijkenisse (mag ook Hellevoetsluis zijn) kunnen en willen betekenen? Vol=Vol, met die oude leus willen zorgen dat Spijkenisse vol zit? Met argumenten dat bijbouwen in deze stad een te zware belasting voor ons wegennet gaat vormen? Ja tuurlijk neemt de druk toe als we doorbouwen. Maar ik voorzie dat de PVV het argument vooral zou toepassen om Spijkenisse “blank” te houden.

Eigenlijk hebben we in deze stad net te weinig Marokkanen om er echt een partij rotjochies aan over te houden. Wij zitten beter in de Surinamers en de Antilianen. Vooral uit die laatste groep komen in Spijkenisse de rotjochies uit voort. Maar ten opzichte van andere steden is dat hier amper een issue. Nee, hier is wandelen met je ex in Simonshaven gevaarlijker.

Jammer dat de PVV dus niet meedoet. Had wel eens willen zien wat Geert en zijn mannen voor elkaar krijgen. Maar de aangemelde politici in wording waren te weinig gekwalificeerd. Of zou Geert die mensen ook gewoon niet vertrouwen. Net zoals hij niemand lijkt te vertrouwen.

Mario Guagliardo

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl