“Wie betaalt bepaalt?” of hoe ONS haar stemmen werft!

duck666ONS (“Onafhankelijk” Nieuw Spijkenisse) maakt het – net als 8 jaar geleden – bont door opnieuw gebruik te maken van adresbestanden die daarvoor niet bedoeld zijn.

Vandaag (27 februari) kregen mijn zoon van 21 èn mijn dochter van 13 (!) een gelijkluidende kaart met het volgende afzenderbericht:

ONS, dé lokale partij van Spijkenisse, doet mee met de gemeenteraadsverkiezingen van 2010.
Ik sta op de lijst en hoop uiteraard op úw steun!

Debby vd Wall

ONS maakt écht het verschil Stem ONS lijst 1.

Debby vd Wall is noch een vriendin/bekende van mijn 21-jarige zoon, noch van mijn 13-jarige dochter. De adressen waar mijn kinderen wonen, staan niet in een openbaar voor iedereen toegankelijk register. Beiden zijn wél hyvers, de een wat fanatieker dan de ander, maar van hyvers wordt nooit een woonadres gepubliceerd, alleen zijn ze via Internet (en daarmee via e-mail) bereikbaar.

De kaart is echter niet via Hyves of anderszins langs de elektronische snelweg verzonden. Via TPG Post (“Port betaald”) zijn die kaarten verstuurd. Mijn zoon heeft vanochtend, als TPG-medewerker voor de zaterdagpost, ook tientallen van die kaarten bezorgd, meldde hij!

Bij het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) ga ik een klacht deponeren, daarmee vooral opkomend voor mijn minderjarige en nog lang niet stemgerechtigde dochter van 13.

Overigens heb ik bij de ONS-bus vanmiddag gemeld dat de kaart (ik liet hem zien) thuis was ontvangen door mijn dochter. Daar werd heel lacherig op gereageerd (vooral door de lijsttrekker van ONS) die onmiddellijk zei dat het een actie van “een particulier” betreft! Iemand die op de kandidatenlijst van ONS staat (nr. 26) en een “Port betaald”-kaart van ONS verstuurt is niet zomaar een “particulier”.

In de ONS-krant en in de ONS-advertentie met de complete kandidatenlijst heet Debby vd Wall eigenaar te zijn van sportschool NRG – waar mijn zoon noch mijn dochter lid van zijn (geweest) – die haar sportactiviteiten in het Racketcentrum uit-voert, waar mijn dochter een tijdje aan squash heeft gedaan, en waar mijn zoon nog wekelijks squasht.

Geen toeval dus, er lijkt aan (al dan niet betaalde) adresuitwisseling gedaan te zijn. En dat nu is strijdig met de regels die het CBP, in overeenstemming met zijn wettelijke status, als richtlijnen heeft neergelegd. Ik gun elke politieke groepering haar stemmen, maar dan wel op een nette en eerlijke manier!

 

Wim Huizing

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl