De klok tikt voor de LPF

lpfHet is al weer enige tijd geleden dat de LPF Spijkenisse aan bezoekers van haar website, de vraag stelde: Hoe nu verder? De meeste bezoekers spraken zich uit voor toenadering tot Rita Verdonk met haar clubje Trots op Nederland (TON). Bewust maar even het woord clubje gebruikt want in de peilingen is Rita de hekkensluiter.

Nu, een paar maanden verder, is er nog steeds geen duidelijkheid. Via Youtube zien we bezoeken van de LPF aan “IJzeren Rita” maar er is tussen de twee nog steeds geen “Ja”woord geweest.

Ik vraag mij af of dit niet de voortekenen zijn van een moeizame verkering waarbij de liefde van één kant afkomstig is.

Wie de ontwikkelingen rondom TON in de gaten houdt, zal het met mij eens zijn dat het gewoon niet wil vlotten met die club. Een mager team, een gevecht in de achterhoede, Rita amper meer op televisie en links en rechts wordt zij ingehaald door andere partijen. Ik zou haast denken dat zij iedere avond als ze naast haar echtgenoot kruipt mompelt: “Best wel druk in je eentje”, om vervolgens de dag erop weer in één van haar zeven rode jasjes ergens op te duiken in een achterafzaaltje met maximaal 10 bezoekers.

Nee, ik denk dat er aan de LPF Spijkenisse door haar mensen te veel gevraagd zal worden en te weinig geboden. Zou zeggen; LPF, bedank maar voor dit huwelijk. Er zijn meer partijen waarmee je kan gaan trouwen. Of blijf lekker single. Want daar is tegenwoordig niets mis mee. Met zo nu en dan een politieke date kan je een eind komen.

Is Wilders geen optie? Nee! Wilders haalde tijdens de laatste verkiezingen een enorme winst in Spijkenisse. Bijna een derde van de bevolking gaf zijn stem aan de PVV maar deze zelfde partij zal slechts in een paar steden mee gaan doen. Simpelweg omdat Wilders zijn organisatie niet op de rit heeft beperkt hij zich tot 4 steden. Achtergrond hiervan is het gegeven dat Wilders zijn eigen mensen niet echt vertrouwt.

Bovendien biedt Wilders met zijn PVV geen oplossingen. Goed in schreeuwen, keer erop nog harder schreeuwen en daarna zo hard schreeuwen dat alles wat geroepen wordt drijfzand is. Hij zal zodra hij moet gaan presteren wegzakken in het door hem zelf opgespoten zand.

Opnieuw kom ik dan maar terug op de optie om als “vrijgezel”door te gaan. Wees nu eerlijk. Ondanks veel tegenwerking binnen het politieke landschap, heeft de fractie van de LPF het de afgelopen jaren niet eens zo slecht gedaan. Niet dat de overwinningen groot waren (daarvoor moet je vrienden zijn met de ONS) maar toch voldoende punten gescoord om een voldoende te krijgen.

Zeker als je in acht neemt dat zij, nu Pim Fortuyn al wat jaren dood is, zich hebben ontwikkelt tot een lokale partij die eigenlijk niet echt meer links of rechts te noemen is. Steeds vaker zie je dat zij echt opkomen voor lokale belangen. Dus, misschien maar een idee, verander de naam Lijst Pim Fortuyn in Lokale Politieke Fractie Spijkenisse (of verzin een variant) en ga door met de ingeslagen weg.

Mario Guagliardo

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl