De knapste klas van Nederland

deknapsteklasDe Nationale Wetenschapsquiz Junior zoekt de knapste klas van Nederland. In de uitzending strijden 4 klassen van groep 8 om de beker en de spannende prijzen.

Elke klas wordt door 1 kind vertegenwoordigd die uitblinkt in wetenschap, goed durft uit te leggen waarom hij/zij voor een bepaald antwoord heeft gekozen en trots is om eigen klas te vertegenwoordigen.

Bij een of twee vragen worden de kandidaten bijgestaan door een paar klasgenoten. Natuurlijk is de hele klas aanwezig tijdens de opnames in de studio om hun kandidaten aan te moedigen.

In Spijkenisse zijn twee van de in totaal vier studenten woonachtig om scholen te benaderen voor de quiz. Wouter Struijk, student aan de TU delft, en Nathalie Ketting, studente PABO in Rotterdam, zijn gevraagd langs scholen te gaan om leerlingen te vinden voor de deelname aan de Nationale Wetenschapsquiz Junior. Zij zullen vervolgens de verschillende leerlingen begeleiden naar de uitzending.

‘Ik heb de quiz vorig jaar ook al begeleid, maar dit jaar is er na een evaluatie weer wat gewijzigd. Ik denk dat het er beter op is geworden,’ zegt Wouter. Nathalie werkt voor het eerst mee aan de quiz: ’Ik vind het heel leuk en passend voor mijn studie om mee te werken. Ik heb vorig jaar via Wouter al wat meegekregen en toen was het al erg leuk.’

De twee studenten zullen de komende weken op pad gaan om scholen te overtuigen om mee te doen aan de Nationale Wetenschapsquiz Junior.

Om mee te kunnen doen als school of kind moet er een volledig ingevuld aanmeldingsformulier opgestuurd worden via www.deknapsteklasvannederland.nl

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl