De marathonvoorbereiding start nu

marathonDe marathon van Spijkenisse wordt dit jaar op 13 december 2009 gelopen. Deze door atletiekvereniging SPARK georganiseerde marathon wordt voor de vierde keer gehouden en heeft een mooi, maar ook snel parcours.

Ideaal dus om aan het eind van het jaar toch nog een snelle tijd neer te zetten of om met een snelle tijd te zorgen voor een goede startpositie in bijvoorbeeld de marathon van Rotterdam.

De tijd die je in Spijkenisse hebt gelopen mag je opgeven bij de organisatie van de Rotterdam marathon en dan krijg je een startvak toegewezen dat past bij jouw eindtijd.

De meeste hardloopschema’s gaan ervan uit dat je twaalf weken nodig hebt om je voor te bereiden op een marathon. Natuurlijk moet je dan wel al meerdere keren per week hardlopen en moet een loopje van anderhalf uur geen enkel probleem opleveren.

Heb je nog niet zoveel kilometers in de benen, dan kun je nu starten met een voorbereiding voor de vijf of tien kilometer of voor de halve marathon. Deze afstanden worden ook op die dertiende december gelopen. Bij SPARK is een beginnersgroep gestart met trainingen voor de kortere afstanden.

Die twaalf weken gaan nú in. Breidt je schema voor de marathon uit met wat lange duurlopen waarbij je na een week of zes een keertje drie uur loopt. Houdt wel afwisseling in je lopen. Op het internet zijn verschillende schema’s te vinden voor het lopen van de marathon, maar het is misschien leuker om dat bij een atletiekclub te doen.

Als je er echt serieus werk van wilt maken, dan is het goed om je vast in te schrijven voor de marathon. Kijk voor meer informatie op www.spijkenissemarathon.nl

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl