De Politiek in Spijkenisse, ‘The Week After’

theweekafterBeste Alexander en Wouter,

Leuk dat jullie maandelijks elkaar brieven gaan schrijven via het papieren Weekblad Spijkenisse.

Moderne sociale media maken politici authentiek, maar via traditionele media zoals de papieren krant met elkaar in debat gaan verkleint de kloof tussen burger en politiek inderdaad evenzo.

Als jongste volksvertegenwoordiger c.q. woordvoerder in de gemeenteraad van Spijkenisse én collega-commissielid wil ik graag aanhaken bij jullie interessante lokale-media-initiatief door mijn mening te geven over jullie politieke bevindingen en ervaringen.

Jullie eerste briefwisseling op 8 juni 2010 was nog wel een beetje onder de maat. Gezien het ‘moment supreme’ in campagnetijd hadden jullie elkaar heerlijk de maat kunnen meten, maar verder dan zoetsappige open deur partijretoriek kwam het niet. Een gemiste kans derhalve en ik stoorde mij behoorlijk aan de suggestie dat de landelijke collega’s van de PvdA en VVD zo belangrijk zijn voor Spijkenisse.

Noem mij eens drie, twee, één voorbeeld(en) wat landelijke collega’s concreet voor Spijkenisse hebben gedaan? Goede sier maken in campagnetijd is mooi, maar mooie praatjes vullen geen (financiële) gaatjes. Ook het zogenaamde linkse monopolie op sociaal beleid snijdt toch allang geen hout meer. Wat dat betreft spreekt de verkiezingsuitslag boekdelen. En voor Cohen telt niet iedereen mee, kijkend naar het uitsluiten van de PVV.

De gemeenteraadscampagne was voor mij óók de eerste keer dat ik deelnam aan verkiezingen. Wat opviel was het enthousiasme van de kiezer naar de lokale partijen. Met ToN als kersverse lokale partij erbij hebben de ‘locals’ nu een mooie raadsmeerderheid. Hopelijk ziet de politieke college-dans er daarom over vier jaar anders uit.

Spijkenisse kan nog meer lokale partij politici gebruiken, die veel beter de lokale belangen van de inwoners behartigen. Landelijke politieke kopstukken komen tijdens verkiezingen altijd de aandacht trekken maar het levert voor de burger ook altijd weinig tot niets op. De noodzaak van lokale partijen blijft onverminderd groot.

Met lokale groet,
Ricardo Patings
Steunraadslid namens LPF Spijkenisse

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl