De Rijke stopt met droge bulktransport.

de-rijkeDe Rijke Groep in Spijkenisse stopt met ingang van 1 januari 2010 de droge bulktransport.

“De activiteiten zijn niet meer winstgevend”, verklaart een woordvoerder van het internationale transportbedrijf, aldus Transport Online.

Er wordt voor de ruim zestig chauffeurs en kantoormedewerkers van de vestigingen Moerdijk, Winterswijk, Sluiskil, Weert en Spijkenisse naarstig gezocht naar een andere plek binnen het transportbedrijf.

Het is nog niet bekend of er uiteindelijk ook gedwongen ontslagen vallen.

Het personeel is tijdens een bijeenkomst op zaterdag 3 oktober van de plannen op de hoogte gebracht. Daarbij waren eveneens de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV aanwezig. Ook heeft het betrokken personeel de veranderingen op papier uitgereikt gekregen.

Of De Rijke ook in andere bedrijfsonderdelen gaat snoeien is onduidelijk. Het bedrijf is verder gespecialiseerd in stukgoed, vloeistoffen, containers en de transport van industriële vloeibare gassen. De Rijke heeft eenendertig vestigingen in Europa, verdeeld over tien landen . Zo zit het bedrijf naast Nederland ook onder andere in België, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Gigantische verliezen

“Er worden bij het bulktransport gigantische verliezen geleden. Zover de vakbonden inzage is gegeven in de cijfers is het stoppen terecht”, reageert bestuurder Frank Pavias van FNV Bondgenoten.

Hij vertelt verder: “De insteek van De Rijke Groep is dat er geen gedwongen ontslagen vallen. Er wordt bemiddeld om elders voor de chauffeurs en kantoormedewerkers passend werk te vinden. Volgens het bedrijf zijn er voldoende vacatures en zijn er functies waar nu mensen met tijdelijke contracten opzitten. De vraag is of dit gaat lukken. Is het reëel om mensen uit Winterswijk in Moerdijk aan het werk te zetten? Er wordt gekeken of er goede matches zijn te vinden. Over twee weken gaan de vakbonden met De Rijke Groep om de tafel zitten.”

© Transport Online | Marcel van der Voort

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl