De Stenen Baak weer geopend

stenenbaakOp een paar kilometer afstand van Brielle staat in volle glorie het bouwwerk de Stenen Baak.

De vuurtoren werd in opdracht van het Brielse stadsbestuur in 1630 gebouwd door stadstimmerman Maarten Corneliszn Payese.

Deze stenen vuurtoren (de eerste in Nederland) verving eerdere houten vuurtorens die waren afgebrand. In de 18de eeuw kreeg de toren een militaire functie en werd onderdeel van de verdedigingslinies.

De gerestaureerde toren, sinds 2004 beheerd door het Historisch Museum Den Briel, biedt de bezoekers een kleine expositie, een licht- en geluidspel en een prachtig uitzicht vanaf het dak.
In april en oktober is de Stenen Baak geopend op zaterdag en zondag alsmede op Goede Vrijdag en Eerste en Tweede Paasdag.

Van mei t/m september is de vuurtoren geopend van dinsdag t/m zondag alsmede op Hemelvaartsdag en Eerste en Tweede Pinksterdag.
De openstelling is mogelijk dankzij de bereidwillige medewerking van vijfien vrijwillig baakwachters.

De toegang tot de toren is gratis.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl