De Zes Rozen zijn opgeleverd

zes-rozenWoningcorporatie MaasDelta en Careyn hebben met het project Zes Rozen in Spijkenisse een uniek complex gerealiseerd in het kader van kleinschalig wonen voor dementerenden.

Op 19 februari jl. heeft Careyn van Maasdelta de sleutel van het nieuwe complex Careyn Zes Rozen te Spijkenisse ontvangen.

Zes Rozen is een nieuwbouw project waarbij koop en huurappartementen verdeeld zijn over zes appartementcomplexen. Careyn huurt hier van MaasDelta vijf woningen voor elk zes dementerenden. Wonen zoals thuis is het uitgangspunt van dit nieuwe wonen.

Kern van wonen zoals thuis is dat bewoners een veilige, beschermde omgeving wordt geboden. In deze omgeving speelt begrip, ondersteuning en respect voor de ziekte van de bewoner en voor zijn naasten een grote rol. Huiselijkheid is erg belangrijk, geen instellingssfeer maar een huiskamer met herkenbare meubeltjes, schilderijtjes die horen bij de herinnering van de oudere mens en elke bewoner een eigen slaapkamer. Bewoners doen of helpen mee met de was, de strijk, boodschappen en koken. En dat alles in een tempo dat bij de leeftijd en mogelijkheden van de bewoner past. Ook de familie van de bewoners hebben een belangrijke rol in de wijze waarop de zorg aan de bewoner gegeven wordt. Meepraten en meehelpen zijn belangrijke speerpunten van de organisatie. Vrijwilligers leveren in een kleinschalige woonvoorziening een bijdrage aan het welzijn van de bewoners.

Op zaterdag 6 maart houd Careyn Zes Rozen een open dag van 12.00 uur tot 15.00 uur. Een unieke mogelijkheid om het kleinschalig wooncomplex met eigen ogen te bekijken. Op 15 maart nemen de eerste bewoners hun intrek.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl