Demelsa stunt tegen nationaal kampioene

tafeltennisTafeltennisster Demelsa Basie heeft zondagmiddag in Zwolle voor een regelrechte stunt gezorgd.

De 15-jarige eerstedivisiespeelster uit Spijkenisse versloeg in een zinderende slotpartij de kersverse nationale kampioene uit de damessubtop Dianne Overbeeke.

Tegen de eredivisiespeelster liet ze in de beslissende vijfde set twee matchpoints onbenut maar maakte de derde wel (13-11). Door de zege plaatste Demelsa zich voor de achtste keer op rij voor de tweedaagse finaledag van de nationale jeugdmeerkampen begin juni in Hoogerheide. Demelsa won van alle vijf tegenstandster in haar poule, onder wie ook een andere eredivisiespeelster Lauretta Oeij.

Met het veroveren van de finaleplek trok de scholiere van de Angelus Merula de goede lijn van de laatste weken door. Vorige week pakte ze brons in het dubbelspel op het NK voor dames B, en een maand geleden werd ze provinciaal kampioen bij de junioren.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl