Derde museumnacht in Hellevoetsluis

museumnachtKaplaarzen aan in het droogdok, abseilen bij de verdedigingswerken, meedoen aan de grote museumvossenjacht, historische beelden (1918) van de brandweer buiten geprojecteerd,.

Of Captain Blood kijken in het bezoekerscentrum met Errol Flynn in de hoofdrol, die het zeevak van de ‘dutchmen’ heeft geleerd en aan het einde van de film weer voor Engeland wil vechten omdat er een nieuwe koning, Willem III op de troon is gaan zitten.

Willem III vertrok, zoals iedereen niet weet, in 1689 met 400 schepen vanuit Hellevoetsluis naar Engeland om daar de troon te bestijgen. Captain Blood is een heerlijke romantische piratenfilm uit 1935 met een vette knipoog naar Hellevoetsluis.

Verder indrukwekkende beelden van de watersnoodramp uit ’53 in de oudheidkameren buiten op het plein, vrolijke beelden van de opening van het toenmalige nieuwe buitenzwembad. Mooie zwartwitbeelden! Ook kan men naar het Lichtschip waar het viswijvenkoor Sootjevisch met 30 vrouwen het mannenbolwerk toe zingt, rustige accordeonmuziek bij de molen, of swingen met het latin/jazz trio in het brandweermuseum.

Fakkel rondleiding in het droogdok, koffie, thee en mooie verhalen in het Kruithuis, marshmallows, tamme kastanjes of lekkere pannenkoeken bij de pannenkoek en zopie tent, waar trouwens ook lekkernijen te verkrijgen zijn van de vrijwilligers van stichting participatie.

Het is een vol programma met voldoende buitenvertier om je onderweg niet te vervelen. Gratis toegankelijk.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl