Dieven lokken met auto

Om autoinbraken tegen te gaan zet de politie verschillende middelen in. Zo wordt er regelmatig gecontroleerd en worden mensen opgeroepen om het te melden als zij iets verdachts zien. Ook wordt er, in navolging van andere locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond, in Hellevoetsluis een zogenaamde ‘lokauto’ ingezet.

Mochten inbrekers deze auto uitkiezen om goederen te ontvreemden, dan worden zij op de camera gezet.

De komende periode staat deze auto geparkeerd op een locatie in Hellevoetsluis. Om zowel oplettende burgers als autoinbrekers hiervan op de hoogte te brengen heeft de politie vrijdag flyers uitgedeeld op onder andere de Jachthoorn en de Valentijn Klotzstraat.

Op deze flyer werd ook aangegeven hoe een autobezitter kan voorkomen dat er wordt ingebroken in de auto. Zo wordt er gewaarschuwd voor het achterlaten van waardevolle goederen in een auto en het gebruik van bluetooth apparaten in het voertuig. Ook wanneer deze niet actief gebruikt worden of zichtbaar zijn kunnen ze getraceerd worden.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl