DIT! is Spijkenisse nu online

ditisspijkenisse

Het zal menig inwoner van Spijkenisse niet ontgaan zijn, in november 2008 lanceerde de gemeente een nieuw vormgegeven voorlichtingskrant.

De oude versie was er al zeven jaar, de hoogste tijd voor wat nieuws. Niet alleen restylen maar ook een ‘echte naam’. Die naam werd; DIT! is Spijkenisse.

Nu zou je verwachten dat er bij de gemeente tijdens het digitale tijdperk niet alleen aan papier gedacht wordt. Niets is minder waar, een jaar na de lancering van deze nieuwe naam, is de naam nog niet door de gemeente als internet domeinnaam geregistreerd.

Hoogste tijd om dat wel te doen, dachten de makers achter de nieuwssite vpinfo.nl. Op donderdag 29 oktober ging www.ditisspijkenisse.nl het internet op. De site is bedoeld om de naam eer aan te doen. Wat is Spijkenisse? Dit dus! De site is eenvoudig van opzet, er is nog maar één pagina. Op die pagina is een plattegrond van Spijkenisse te zien met markeringen, klik je daarop dan verschijnt er informatie over die plek. Staat er een televisieschermpje bij dan krijg je een video te zien waarin iets verteld wordt over dat stukje Spijkenisse.

DIT! is Spijkenisse is bedoeld als lokaal platform, voor een actieve gemeenschap. Voor inwoners, door inwoners. Verhalen en video’s die vertellen over Spijkenisse, Dit is Spijkenisse en dit ook!

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl