Diverse brandjes met meerdere aanhoudingen

autobranden-zwette01Politiemensen van het district de Eilanden hebben dinsdagavond twee meisjes en twee jongens aangehouden voor verschillende branden.

Eén van die branden woedde, rond half negen op twee boten aan de Maarland ZZ in Brielle. De brand was op één boot begonnen en was overgeslagen naar een andere, naastliggende boot.

De oorzaak was brandstichting en het motief lag in de relationele sfeer. De eigenaar van de boot, waar de brand begon, haalde diezelfde avond verhaal bij de vermoedelijke dader, een 16-jarig meisje uit Den Briel. Hij gooide een ruit van haar woning in.

Het meisje is als verdachte van brandstichting aan gehouden evenals een 18-jarige vriendin van haar uit Spijkenisse.

Rond kwart over negen die avond zag een jongeman dat in een brandgang aan de Beverveen een stapel kranten in brand was gestoken. De jongeman wist dit brandje zelf te blussen een omwonenden hebben er nog een emmer water over gegooid. Zodoende was dit brandje snel geblust.

Ruim een uur daarna echter gebeurde hetzelfde met een stapel reclame-folders aan de Keplerhof. Ook dit brandje werd snel geblust. Naar aanleiding van deze twee gevallen werd een signalement verspreid van de twee vermoedelijke daders. Politiemensen troffen in de Mercuriusstraat twee jongens aan die aan het signalement voldeden, zij werden aangehouden. Het ging om twee Spijkenissers van 15- en 16 jaar oud. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl