Doden hadden voorkomen kunnen worden

rvp-2012De dood van enkele patiënten van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in 2010 was zeer waarschijnlijk te vermijden geweest.

Dat staat in een vertrouwelijk rapport waarover het AD donderdag bericht. In 2010 stierven op de afdeling cardiologie opvallend veel mensen. Het rapport, opgesteld door onderzoeksbureau Medirede in opdracht van het ziekenhuis, vermeldt hoge sterfcijfers.

De onderzoekers noemen het opvallend dat al ”heel snel” aan familie wordt aangegeven dat er geen herstel mogelijk is. ”In een aantal gevallen is die inschatting voorbarig of ten onrechte”, citeert het AD.

Het ziekenhuis laat in een reactie weten dat het aan de hand van het rapport nog geen reden ziet om aangifte te doen. “Dat vinden we te voorbarig”, aldus het Ruwaard in de krant. Er loopt momenteel nog een extern onderzoek naar 800 overleden patiënten.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl