Drie Koninklijke onderscheidingen

rtm5Op zaterdag 26 september 2009 vond een bijzondere uitreiking van Koninklijke onderscheidingen plaats.

De burgemeesters van de gemeenten Spijkenisse, Westvoorne en Schouwen-Duiveland reikten een Koninklijke onderscheiding uit aan 3 inwoners van deze gemeenten.

De onderscheidingen werden uitgereikt aan de heer van den Tol uit Spijkenisse, de heer Ontrop uit Schouwen-Duiveland en de heer Poortvliet uit Westvoorne.

De uitreiking van de onderscheidingen vond plaats tijdens de Donateursdag RTM in het RTM Museum in Ouddorp. Daarom was ook burgemeester Van der Velde van de gemeente Goedereede aanwezig.

Burgemeester Mirjam Salet van de gemeente Spijkenisse reikte de onderscheiding uit aan Marinus van den Tol. Marinus van den Tol werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer van den Tol zet zich al 40 jaar in als vrijwilliger bij de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij. Hij werkt als vrijwilliger aan de rijtuigen, de motoractie en de stoomlocomotieven van het museum. Het museum toont de geschiedenis van het (RTM-)streekvervoer aan het nageslacht.

Op rijdagen is de heer Van den Tol tevens machinist op één van de tractievoertuigen. De heer Van den Tol heeft in de beginfase privé-geld gestoken in de aanschaf van trammateriaal om te voorkomen dat dit unieke materiaal voor het nageslacht verloren zou gaan. Dit materieel is later aan RTM geschonken. Samen met drie anderen heeft hij er financieel aan bijgedragen dat het museum kon verhuizen vanuit Hellevoetsluis naar de huidige locatie aan ‘de Punt’ te Ouddorp.

Loco-burgemeester Renden van de gemeente Schouwen-Duiveland reikte de onderscheiding uit aan de heer Ontrop; burgemeester De Jong van de gemeente Westvoorne reikte de onderscheiding uit aan de heer Poortvliet.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl