Duizenden handtekeningen naar Den Haag over A4Zuid

handtekeningen2009Voor- én tegenstanders van de aanleg van de A4-Zuid gaan dinsdagmiddag handtekeningen aanbieden aan leden van de Tweede Kamer.

De gemeente Spijkenisse heeft handtekeningen opgehaald voor de aanleg van de weg van het Beneluxplein, via Hoogvliet en Spijkenisse naar de A29. Spijkenisse denkt dat de komst van de weg noodzakelijk is voor de ontsluiting van Voorne-Putten.

De Stichting Behoud van de Hoeksche Waard als Polderlandschap ziet de A4-Zuid niet zitten. De weg loopt langs de zuidkant van Oud-Beijerland en tast het landschap aan, vindt de stichting. Ook leidt de aanleg van de weg tot extra fijnstof in de regio.

Verschil bij het ophalen van de handtekeningen was de wijze waarop dit gebreurde. Bij de gemeente Spijkenisse werden, door de gemeente betaalde, kaarten gebruikt die op kosten van de gemeente ook weer ingezonden konden worden.

Bij de Hoeksche Waard, betrof het allemaal handtekeningen, opgehaald zonder bijdragen vanuit de lokale overheid.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl