Een echte heldin

heldinBurgemeester Mirjam Salet heeft afgelopen dinsdag op het stadhuis mevrouw C. van Dijk uit de wijk Schenkel in het zonnetje gezet.

Uit handen van de burgemeester kreeg zij een oorkonde en penning van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

De heldin heeft op 23 juli 2008 een 76-jarige man met zijn 3-jarige kleinzoon uit het water gehaald.

Zij waren in het water gevallen bij het eendjes voeren. De 3-jarige Jordan werd eerst uit het water gehaald en mankeerde gelukkig niets. Zijn opa werd hierna door mevr. Van Dijk uit het water gehaald. Toen beiden op de kant lagen, hebben twee omstanders de man gereanimeerd. De man is toen in het ziekenhuis verder behandeld.

Naar aanleiding van dit heldhaftige optreden is een onderscheiding aangevraagd bij de Maatschappij voor Redding van Drenkelingen. Deze maatschappij heeft de aanvraag in beraad genomen en besloten is de redster een zilveren penning uit te reiken.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl