Eerste paal de grond in

eerstepaal-brielleVanochtend is aan de Voorweg 1D te Vierpolders de eerste paal geslagen voor de woning van de familie Kon. Op uitnodiging van de familie heeft wethouder Heijboer deze officiële handeling uitgevoerd.

De woning is de eerste ‘Ruimte voor Ruimte-woning’ uit het glastuinbouwdossier van de gemeente Brielle.

In ruil voor het saneren van glasopstanden in het buitengebied heeft de gemeente de afgelopen jaren bouwrechten verworven door gebruik te maken van de provinciale ‘Ruimte voor Ruimte-regeling’.

Brielle verkoopt deze kavels onder het label ‘Briellebuiten’ aan particulieren die op een ruime kavel in het buitengebied willen wonen. Ook buurman Giele was aanwezig. De bouwlocatie van zijn woning is reeds uitgegraven en ook daar wordt vandaag gestart met de heiwerkzaamheden.

“De gemeente is blij deze eerste paal te mogen slaan. In de afgelopen tijd is de verkoop minder gegaan dan gehoopt. Signalen van woningmakelaars uit de omgeving en de oplevende interesse naar de bouwkavels bij de gemeente bevestigen echter een voorzichtig herstel in het vertrouwen van potentiële kopers, aldus de wethouder”.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl