Eerste steen nieuwe Laurens locatie in Oostvoorne

laurens-locatieOp donderdag 29 april a.s. wordt om 15.00 uur de eerste steen gelegd voor de renovatie van boerderij De Molendijk door de heer P.E. de Jong, burgemeester van Westvoorne.

De Molendijk is een monumentale boerderij in Oostvoorne die vanaf de grond af geheel opnieuw wordt opgebouwd tot een woon-, werkvoorziening voor jongeren vanaf 18 jaar met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

De boerderij biedt alle benodigde zorg en een vast dagbestedingprogramma. Naar verwachting zal de oplevering van de nieuwe Laurens locatie in oktober 2010 plaatsvinden. Stichting Beheer Merula Zorgboerderijen, zorgorganisaties Laurens en Best Care werken samen bij dit project.

Wonen en werken

De Stichting Beheer Merula Zorgboerderijen koopt boerderijen aan die zij vervolgens ontwikkelt tot zorgboerderijen ten behoeve van kleinschalige zorg. De boerderij telt na de renovatie 16 appartementen (gemiddeld 40 m2) bedoeld voor jonge mensen met NAH die graag op het platteland wonen en willen genieten van de rust en de ruimte, maar die ook graag hun mouwen willen opstropen. Het accent zal liggen op dagbesteding. De deelnemers zullen de dagbesteding als werk beschouwen. De werkzaamheden sluiten aan bij het dagelijkse leven van een boerenbedrijf. Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning en rust. Dagelijks is er een vast team van begeleiders aanwezig. Dit team is zo samengesteld dat zowel zorg als ook dagbesteding vanuit hetzelfde team geboden kan worden.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl