Eerste veroordelingen voor de rellen in Hoek van Holland

justitiaDe rechtbank in Rotterdam heeft vandaag de eerste verdachten veroordeeld van de rellen in Hoek van Holland.

Twee van hen kregen zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk met aftrek van voorarrest. Omdat morgen de onvoorwaardelijk strafperiode afloopt, werden ze vandaag in vrijheid gesteld.

Twee anderen kregen tien maanden, waarvan vier voorwaardelijk, met aftrek van het voorarrest. Allen hebben een proeftijd van twee jaar opgelegd gekregen, en geen middelenverbod, locatieverbod of meldingsplicht, zoals de officier van justitie geëist had.

De 22-jarige Ricardo S. uit Spijkenisse is een van de twee verdachten die tien maanden opgelegd kregen. Tijdens de behandeling van de zaak had hij verklaard dat hij op zoek was naar zijn vriendin en geen geweld had gebruikt tegen de politie. De beelden van de bodycam lieten echter zien dat Ricardo leuzen riep en de politie bekogelde. Nadat hij de hekken omver had getrokken, trok hij zich weliswaar terug maar de rechter vond openlijke geweldpleging en bedreiging bewezen. Zodra hij vrij komt moet hij zich melden bij de reclassering en de aanwijzingen van zijn begeleider opvolgen. Zo hoopt de rechtbank te voorkomen dat Ricardo weer de fout in gaat. Ook moet hij schadevergoeding betalen aan 34 agenten voor immateriële schade. Het voorschot is bepaald op 200 euro per persoon.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl