Einde milieumaand op de kinderboerderij

dagvanhetpark30 mei 2010 organiseert de meimaand milieumaand ism. Kinderboerderij De Trotse Pauw het Nationale Kinderboerderijenweekend (NKW) en de Dag van het Park (DvP).

Deze zondag draait het om de kinderboerderij. Zij presenteren zich gezamenlijk, maar ieder op hun eigen manier, aan het publiek.

 Op zondag vinden speciale activiteiten plaats rondom het thema ‘Verschil mag er zijn’ en ‘bomen’. Maar ook het groene lint wordt dit jaar weer uitgereikt.

 

Het thema dit jaar is ‘Verschil mag er zijn’. Over verschillen tussen dieren, maar ook over verschillen tussen dieren en mensen. Tijdens het NKW ontdek je dat we er allemaal anders uitzien, maar eigenlijk ook wel erg op elkaar lijken. En weet jij wie de dikste, dunste, grootste én kleinste van de kinderboerderij is? En waarom sommige mensen geen varkens willen eten, en andere mensen geen koeien. Omdat we allemaal verschillend zijn. Gelukkig maar, want het zou ook maar saai zijn als we allemaal hetzelfde waren!

Het Nationaal Kinderboerderijenweekend

Dit jaar wordt het weekend voor de 17e keer georganiseerd op initiatief van Stichting Kinderboerderijen Nederland. Dit weekend draait het om de kinderboerderijen. Zij presenteren zich gezamenlijk, maar ieder op hun eigen manier, aan het publiek. Dit doen ze met diverse activiteiten rondom een bepaald thema.

Kinderboerderij ‘De Trotse Pauw ‘doet ook mee aan dit weekend. Op zondag 30 mei organiseert kinderboerderij de volgende activiteiten: een speurtocht ‘verschil moet er zijn’, koeien knutselen’ en kippenmemory en dit alles op een strippenkaart met leuke prijzen

Dag van het park

Het is de vijfde keer dat ook in Spijkenisse het Dag van het Perk wordt georganiseerd. Bomen zijn dit jaar het thema. In de oude boomgaard op de kinderboerderij zijn daarom diverse activiteiten over en met bomen georganiseerd. Zo is er een survivalrun te vinden en kan je pannenkoeken eten met boomgaardfruit.

Traditie getrouw wordt aan het eind van de meimaand milieumaand het groene lint uitgereikt. Om 15.00 uur zal wethouder Christel Mourik bekend maken wie van de drie genomineerde het veel begeerde lint heeft gewonnen.  De genomineerden van 2010 zijn: mevrouw M.A. van der Wiel, de heer D. Bierman en de Oud Papier Actie (OPA). De onafhankelijke Groene Lint Commissie bepaalde welke van deze drie de prijs heeft gewonnen.

De kinderboerderij is geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur. Om 15.00 uur is er de uitreiking van het groene Lint.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl