Eindelijk gratis parkeren op de invalide parkeerplek In Spijkenisse

parkeerautomaatAl jaren kampen mensen die gebruik willen maken van een invalide parkeerplek met een probleem. Zij willen wel betalen, maar kunnen het niet.

De parkeerautomaten staan te ver weg van de invalidenplekken en vanuit een rolstoel kun je er niet bij.

Anne Marie Koopman van GroenLinks heeft al vele malen de gemeente om een oplossing gevraagd. Afgelopen dinsdag pleitte ook Anne-Marie den Ouden, het nieuwe steunraadslid van GroenLinks, voor goede parkeervoorzieningen voor mensen met een beperking. Tijdens haar eerste commissievergadering vroeg ze om extra grote parkeerplekken (XXL) en een parkeerautomaat op maat bij de parkeerplek of anders gratis parkeren. Hierop kondigde de wethouder aan dat het nieuwe college eindelijk van plan is alle parkeerplekken in het centrum gratis te maken.

Dit is ook waarschijnlijk een goedkopere oplossing dan de automaten aan te passen. Ook worden het grote plekken om de mensen ruimte te geven hun rolstoel of scootmobiel uit te laden.

GroenLinks is verheugd dat er eindelijk een oplossing komt voor dit probleem. Niemand hoeft meer een boete te krijgen, omdat de automaat onbereikbaar is.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl