Eis 16 jaar in ontvoeringszaak Ede’s meisje

caravan-brielleHet openbaar ministerie heeft maandag in Arnhem zestien jaar cel geëist tegen een 29-jarige man uit Amersfoort, en tien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen een 28-jarige man uit Dordrecht.

De twee hebben volgens de officier van justitie een 7-jarig meisje uit Ede ontvoerd en misbruikt.

Het meisje werd 7 april 2009 na een koorrepetitie in Ede ’s avonds van de stoep geplukt, in de kofferbak gestopt en mee naar een stacaravan genomen in Brielle.

Justitie gelooft dat het meisje daar is ontkleed en dat de mannen naakt tegen haar aan lagen en haar betastten. De Amersfoorter zou later het bed hebben verlaten, waarna de Dordtenaar, destijds woonachtig in Nijkerk, probeerde gemeenschap met haar te hebben. Dat de Amersfoorter dat liet gebeuren, maakt hem ook voor de poging tot binnendringen medepleger, stelt de aanklager.

De mannen hadden volgens de aanklager de ontvoering voorbereid. Ze hadden pakjes drinken en chips gekocht en waren al langs diverse sportverenigingen gereden om geschikte slachtoffertjes te zoeken. Het meisje kreeg het antidepressivum oxazepam toegediend.

{BANNER}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl