Elsemieke de Vos winnares SPARK Van Buurenloop

spark10november2012Ruim 300 atleten uit de gehele regio en daarbuiten hadden op zondag 11 november de weg naar de atletiekbaan van SPARK in Spijkenisse gevonden om aan de derde loop in het Van Buurencircuit te gaan deelnemen.

Zaterdagavond zag het er heel somber uit, het goot werkelijk, maar op zondagmorgen was daar niets meer van te merken.

De zon scheen, de temperatuur was prima, dus was het goed loopweer. Het parcours voerde door het park, daarna langs het kanaal en in de buurt van Heenvliet door de Bernisse. Henk van Leeuwen van Pallas’93 nam al snel de leiding en stond die niet meer af, hij werd eerste in 0.51.38. Bij de dames was het Elsemieke de Vos (SPARK) die als eerste finishte, zij bleef Vanessa Hartman van Voorne Atletiek een minuut voor, 0.58.00 tegen 0.59.04. Tussen de nummers twee en drie bij de heren, Remy Vasseur (Dynamica) en Iskander v.d. Wijngaard (Pallas’93) was het een spannende strijd. Remy was 11 sec. sneller, tijd 0.53.29.

Rachid Fadis blonk weer uit als snelste Sparker, zijn tijd was 0.55.44.
Het was ook mogelijk vijf of tien kilometer te lopen; op de vijf kilometer waren Mike Groos uit Poortugaal en Jolanda Troost van Pallas’93 winnaars, tijden resp. 0.16.56 en 0.19.37.
De tien kilometer werd gewonnen door Jelle Enthoven (PK), tijd 0.35.21 en Rose Tanui (PK), tijd 0.38.21, beiden afkomstig uit Den Haag.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl