En wanneer gaat het hier mis?

baljuwlaan-verdrijvingsvlak01Politie aan de kant, een wagen ernaast waarop een motor werd vastgesjouwd.

Weer eentje uit de bocht gevlogen? We gingen zelf maar eens kijken. Auto aan de kant en fototoestel in de hand.

Maar zelfs al is het fietspad vele meters van de weg gelegen, dat stukje lopen voelt niet veilig aan. De samenvoeging van de twee rijbanen inclusief dat rare knikje erin. Die lantarenpaal precies in het verlengde van de knik (opvallend, deze werkt niet omdat de paal onlangs na een aanrijding kon worden vervangen). Wie heeft dit stomme stukje weg verzonnen?

Maar het engst zijn de belachelijke snelheden die sommige automobilisten daar rijden. Het lijkt wel of iedereen even op twee wielen wil rijden zo schuin gaan de auto’s daar. Zou de politie daar controleren, dan werd het jaarlijkse bonnenqoutta voor dit politiedistrict binnen een uurtje gehaald.

En was de snelheid niet te hoog, dan is het wel omdat vrijwel iedereen met twee wielen wel het verdrijvingsvlak meeneemt, wat hen zo 180.- euro kan kosten (aldus die kleine man van wegmisbruikers, die van iedere overtreding wel een misdrijf weet te maken).

Hopelijk zal er heel snel een vangrail komen op dat stukje. Want op dit punt van de weg is het slechts een kwestie van tijd voor er een auto doorschiet. Laten we hopen dat er dan niemand toevallig daar fietst.

baljuwlaan-verdrijvingsvlak05baljuwlaan-verdrijvingsvlak02baljuwlaan-verdrijvingsvlak03baljuwlaan-verdrijvingsvlak04

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl