En weer auto in de brand

autobranden-schoffelvoorde01Nadat gisternacht een auto in vlammen op ging aan de Zwette in Hekelingen, was het maandagvanavond wederom raak.

Een auto die geparkeerd stond aan de Schoffelvoorde in de wijk Akkers ging in vlammen op. De brandweer was snel aanwezig maar kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde.

Spijkenisse word de laatste maanden voortdurend opgeschikt door autobranden. Vorige week ging er een auto aan de Oprelseweg in vlammen op. Enkele weken daarvoor zijn er meerdere auto’s en bedrijfswagen op industrieterrein Halfweg uitgebrand.

In de afgelopen jaren zijn er naar schatting al tientallen voertuigen in vlammen op gegaan. In de meeste gevallen bleek het te gaan om brandstichting. De oorzaak van de brand aan de Schoffelvoorde is niet bekend. Brandstichting word daarom niet uitgesloten.

Inmiddels wordt er op hoger niveau nagedacht over vergaande maatregelen die moeten leiden tot het opsporen van daders. Zo zal de politie kijkers van de branden vastleggen op video en deze beelden bekijken of daarop “opvallende mensen” aanwezig zijn.

Voorlopig tast men nog in het duister naar de daders. Er is weinig tot geen aantoonbare verbanden in het verloop van de brandstichtingen.

autobranden-schoffelvoorde02

autobranden-schoffelvoorde03autobranden-schoffelvoorde04© Foto’s: Dion Meijer

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl