Energieteams van start

energieteamVrijdag 29 januari heeft wethouder Joosten het startsein gegeven voor energieadvies op maat.

Hij ging mee op pad met een van de energieadviseurs om bij de familie Bongers als eerste thuis advies op maat te geven.

Het gaat om een proef in een deel van de wijk Struyten in de periode februari tot april 2010. Zeven energieadviseurs zijn speciaal in opdracht van de gemeente Hellevoetsluis opgeleid om dit werk te doen. Bewoners uit het buurtaanpakgebied (deel van) Gorsingen Hoeck kunnen zich aanmelden waarna een afspraak wordt gemaakt.

Samen met de bewoner loopt de energieadviseur een rondje door de woning om concrete besparingstips te geven. In ieder geval krijgen de bewoners een energiebesparingspakket met zes spaarlampen, twee waterbespaarders en een douchecoach. Het project komt voort uit het Klimaatbeleidsplan 2008-2012 van de gemeente Hellevoetsluis, waarin de ambitie is geformuleerd om het energiegebruik te verminderen.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl