Evenementen kunnen wel voor minder geld

tourderijkeEvenementen in Spijkenisse kunnen weldegelijk voor minder geld worden georganiseerd, vindt de Lijst Pim Fortuyn in een reactie op wethouder ’t Hart.

Deze verklaarde onlangs, in een reactie op voorstellen vanuit de organisatie, dat het niet mogelijk is om evenementen in de stad te versoberen, omdat de gemeenteraad juist een motie heeft aangenomen om het aantal evenementen te vergroten.

Volgens de Lijst Pim Fortuynfractie is het wel mogelijk, maar is juist het probleem dat de gemeente Spijkenisse tevens de grootste sponsor is van het merendeel van de, in Spijkenisse, georganiseerde evenementen. Terwijl deze evenementen veelal de naam van een kleinere sponsor dragen, zoals de Tour de Rijke.

Dat het ook anders kan bewijst de gemeente Rotterdam. Deze gemeente ondersteunt organisatoren bij het opzetten van een evenement. Dit varieert van het vereenvoudigen van vergunningsprocedures tot het beschikbaar stellen van ruimte. “Een goed voorbeeld van het faciliteren ervan is de Bavaria City Race”, vertelt Chris Hottentot, fractievoorzitter van de Lijst Pim Fortuyn. “Het financiële risico is nu voor de organisatoren. In het eerste jaar draaide het evenement nog verlies, maar dat heeft de gemeente Rotterdam financieel amper geraakt. Inmiddels is het een jaarlijks terugkerend evenement dat Rotterdam nog meer op de kaart heeft gezet.”

Door te faciliteren bij evenementen en het financiële risico bij de organisatoren te leggen is het, in theorie, mogelijk om in de zomer elke week evenementen te hebben in de stad. “En met wat geluk zit er een evenement bij dat kan uitgroeien tot het kaliber Pinkpop”, stelt fractievoorzitter Hottentot. “Ook dit evenement is ooit klein begonnen, maar heeft de gemeente Landgraaf inmiddels wel landelijk op de kaart gezet.” Daarom heeft de Lijst Pim Fortuyn al in 2007 een motie ingediend om evenementen te faciliteren. De partij heeft echter het gevoel dat er nog maar weinig concreets met de motie is gedaan. “Spijkenisse zou zich naar buiten toe meer moeten profileren als een stad dat de mogelijkheid biedt om je evenement te organiseren”, besluit Hottentot.

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl