Explosief in auto gegooid in Spijkenisse

politie02

Donderdagochtend meldde een vrouw zich bij het politiebureau in Spijkenisse met de medeling dat er een projectiel in haar auto lag. De auto stond geparkeerd bij haar woning aan de Kleermaker.

De politie stelde een onderzoek in en kwam tot de conclusie dat het voorwerp leek op een vuurwerkbom. De zijruit van de auto was vernield.

De agenten hebben een specialist van de Forensische Opsporing ter plaatse verzocht, die een nader onderzoek instelde. Ook hij kwam tot dezelfde conclusie. Vervolgens is de EOD van Defensie gewaarschuwd.

Zij heeft het projectiel onderzocht en kwam tot de conclusie dat het ging om een geimproviseerde samenstelling van vuurwerk, kennelijk met het doel brand te stichten in de auto. Er is geen direct explosiegevaar geweest. De auto is vrijgegeven aan de eigenaresse en het projectiel is veiliggesteld.

Tijdens het onderzoek is de bewoners van de Kleermaker en een deel van de Veerman ‘verzocht’ binnen te blijven en naar de achterzijde van de woning te verplaatsen. Hoewel de gehele actie natuurlijk hinder heeft opgeleverd voor de bewoners hebben zij zich toch zeer cooporatief opgesteld. De afdeling Opsporing van het district de Eilanden stelt een nader onderzoek in naar de dader van deze actie.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl