Extreme tariefsverhoging van het waterschap

hollandsedelta03De extreme tariefsverhogingen van de waterschappen zijn ook in de provinciale staten van Utrecht onderwerp van discussie. De fractie van de PvdA vindt dat het provinciebestuur moet ingrijpen.

De tarieven zouden niet meer mogen stijgen dan het inflatiepercentage. Werken de waterschappen niet mee dan moet de provincie zich volgens de PvdA-fractie afvragen of de subsidies aan de waterschappen nog wel nodig zijn.

Hiermee wordt langzaam maar zeker een steeds luider signaal afgegeven. Ook de lokale politiek in Spijkenisse maakt zich woest om de stijging van bijna 9%. De VVD reageert in een persbericht: ”De gemeente Spijkenisse slaagt er al sinds jaar en dag in de lastenstijging voor haar inwoners buitengewoon beperkt te houden. De bizarre verhoging die het Waterschap voorstaat kan én wil ik niet uitleggen aan onze inwoners. Zeker niet in deze economisch moeilijke tijd.”

De VVD-Spijkenisse heeft begrip voor de uitdagingen waar het waterschap voor staat en hecht aan goed en veilig waterbeheer. Deze taken moeten in de ogen van de VVD-fractie echter hand in hand gaan met verantwoord financieel beleid, aldus Bert Veenstra namens deze partij.

De gemiddelde stijging van alle waterschappen lijkt uit te komen op 4 %. Voor velen onbegrijpelijk in tijden dat de betalende partijen zelf enorm veel last heeft van de economische crisis.

Onduidelijk is waarom onze regio een veel hogere stijging van de tarieven voor de kiezen krijgt. Mogelijk speelt de rentelast, die gekoppeld is aan het nieuwe hoofdkantoor van het waterschap een rol. Op vragen van onze redactie is, ondanks herhaaldelijk verzoek nog geen antwoord gegeven.

(update: reactie VVD toegevoegd)

hollandsedelta01

Het nieuwe hoofdkantoor van het waterschap in Ridderkerkhollandsedelta02

 

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl