Feestelijke opening fietsroute zeer geslaagd

fietsroute-bernisseDe opening van de ‘Raadsledenroute’ op zaterdag 20 februari door wethouder Marnix Trouwborst (VVD) was een groot succes.

Alle inwoners van Bernisse konden een gezellig drankje komen drinken, een pannenkoek komen eten en heerlijk vers brood komen proeven.

De route is tot stand gekomen door een samenwerking van allerlei toeristisch- recreatieve ondernemers, monumenteneigenaren, vrijwilligers en de gemeente Bernisse, dus het was erg leuk dat zij er waren.

Na een welkomstwoord van Marnix Trouwborst zijn de raadsleden, het college, bezoekers en kinderen de fiets op gestapt. Voor de raadsleden waren tandems beschikbaar van La Campagne, dus dit zorgde voor de nodige dosis humor bij de start. Tijdens de fietstocht zijn de borden die op de route te bewonderen zijn voor het eerst bekeken. De stoet heeft een deel van Abbenbroek en het recreatiegebied aangedaan. Daarna was er tijd voor een winters hapje en drankje, waaronder heerlijke glühwein van Wijndomein de Vier Ambachten.

Terwijl iedereen stond te genieten van deze versnaperingen en de kinderen volop gebruik maakten van het springkussen, maakte burgemeester Pauline Bouvy-Koene de winnaars van de versier-je-fiets-wedstrijd bekend. Alle kinderen in Bernisse konden namelijk met hun versierde fiets naar de opening komen. Burgemeester heeft twee mooie fietsen uitgekozen. De prijzen waren een kinderfeestje bij La Campagne en een lekker etentje bij De Pannekoekenbakker. Maar voor alle kinderen die meededen was er iets leuks; iedereen kreeg een bon voor een gratis kinderpannenkoek.

Tijdens de opening werd ook bekendgemaakt dat in de loop van 2010 van het fietsknooppuntennetwerk op Voorne-Putten – Rozenburg gebruik gemaakt kan worden. De ‘Raadsledenroute’ is hierbij een leuke themaroute met allerlei informatie voor de recreant. Bernisse heeft met het realiseren van de route een leuk aanbod en een goede informatievoorziening en hiermee wordt in 2010 Bernisse echt voor vrije tijd!

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl