Fietsen komen goed terecht

fietsprojectOp woensdag 21 oktober is de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen bureau Spijkenisse, Stichting Opvang Verslaafden en Stichting Leergeld.

Deze samenwerkingsovereenkomst is ontstaan uit een idee van o.a. Manuel Mulder, Districtschef van district De Eilanden en lid van het Comité van Aanbevelingen van de Stichting Leergeld.

Traditioneel worden fietsen die langer dan 3 maanden zonder eigenaar op de bureaus binnen district De Eilanden staan, voor 5 euro verkocht aan de SOV. Een stichting die verslaafden opvangt en hen een vak leert, zoals fietsenmaker. De SOV beschikt over een werkplaats waar fietsen worden opge-knapt en daarna weer worden doorverkocht. Stichting Leergeld is een stichting die kinderen van ou-ders die het financieel slecht hebben, materieel en financieel ondersteunt.

Veel overleg tussen de politie en de stichtingen heeft geleid tot de volgende constructie; fietsen die langer dan drie maanden op de bureaus staan worden geselecteerd. De fietsen die nog bijna helemaal in orde zijn worden aan het SOV geschonken. Zij knappen de fietsen helemaal op en schenken ze aan Stichting Leergeld Drechtsteden. Stichting Leergeld schenkt de fietsen op haar beurt weer aan kinde-ren die de fietsen goed kunnen gebruiken.

Na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst is symbolisch de eerste fiets overhandigd door Manuel Mulder (Districtschef) en Richard Jansen (SOV) aan Jolanda Spee (Stichting Leergeld).

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl