Fietskeuring bij basisschoolleerlingen in Spijkenisse

fiets-kapotMet ingang van dinsdag 8 juni gaan scholieren van de Oude Maas, De Eilanden en praktijkschool de Sluis fietsen van basisschoolleerlingen keuren.

De basisschoolleerlingen doen binnenkort fietsexamen en hebben daarvoor een veilige fiets nodig.
Alle basisschoolleerlingen in groep 7 en 8 hebben het afgelopen schooljaar verkeerslessen gevolgd zodat ze straks veilig naar hun nieuwe school voor voortgezet onderwijs kunnen fietsen. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk dat de fietsen van de leerlingen goedgekeurd zijn en voldoen aan de veiligheidsnormen.

De scholieren van het voortgezet onderwijs helpen daaraan mee in het kader van hun maatschappelijke stage en gaan op pad om de basisscholen te bezoeken en de fietskeuringen te doen. Indien de fiets goed wordt bevonden krijgt deze een goedkeuringssticker. De basisschoolleerlingen doen vanaf 21 juni fietsexamen in de wijk waar de basisschool zich bevindt.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl