Gaat verbeterdebuurt.nl werken in Spijkenisse?

verbeterdebuurt-nlZonder dat de gemeente Spijkenisse hier zelf aandacht aan heeft gegeven, doet zij mee met verbeterdebuurt.nl.

Dit is een website waarop inwoners van een gemeente aandacht kunnen vragen voor een probleem of een idee waarbij inzet van de gemeente gewenst is.

Verbeterdebuurt.nl brengt de problemen in kaart en stuurt een idee of probleem door naar de gemeente als er meerdere mensen aangeven dat zij dit ondersteunen. Vóór een idee wordt doorgezonden, dienen 10 mensen een positieve stem te hebben uitgebracht.

Journaliste Irene Hoogenraad van VPinfo.nl testte verbeterdebuurt.nl uit en plaatste op verbeterdebuurt.nl een voorstel. Om voldoende stemmen te krijgen werd aandacht op dit voorstel gevestigd door een aantal postings op Hyves te plaatsen. Binnen een paar uur was het minimale aantal van 10 stemmers gehaald en werd het voorstel doorgestuurd naar de gemeente.

verbeterdebuurt-nl-idee

Spijkenisse hecht waarde aan haar burgers aldus het nieuwe collegeprogramma waarin staat:” Luisteren naar wat leeft en het betrekken van belanghebbenden en belangstellenden bij de voorbereiding en de uitvoering van beleid. Dat zijn de kenmerken van een bestuur dat open en toegankelijk wil zijn. Inwoners mogen van het bestuur verwachten dat het zorgt voor een goede dienstverlening”. Maar, luistert zij ook naar de inbreng van burgers via dit soort websites?

Nadat verbeterdebuurt.nl op de site had aangegeven dat het idee was doorgegeven aan de gemeente Spijkenisse, namen wij contact op met de communicatieafdeling van de gemeente die reageerde: “De gemeente ontvangt sinds een week berichten die worden ingezonden naar verbeterdebuurt.nl. De gemeente heeft zich niet aangemeld voor dit initiatief, vandaar dat er ook geen ruchtbaarheid aan is gegeven. Het lijkt me overigens een commercieel initiatief. De berichten die nu binnenkomen, worden wel in behandeling genomenDit loopt via ons klachten- en meldingenpunt.” aldus Tineke Feitsema

Carl Lens van de stichting verbeterdebuurt.nl reageerde ook op onze vragen. “Zojuist belde de gemeente inderdaad om dit na te vragen. De gemeente heeft zich toch echt aangemeld voor Verbeterdebuurt. Dat hebben ze in maart 2009 gedaan en dat is al een tijdje geleden. Het is in ieder geval duidelijk dat nog niet iedereen binnen de gemeente van Verbeterdebuurt af weet. Dat merken we wel vaker bij gemeenten en het heeft zeker onze aandacht. Bedankt in ieder geval voor jouw contact met de gemeente, die heeft ons in ieder geval bij 1 ambtenaar op de kaart gezet!”

Onduidelijk blijft nu wat de echte uitwerking wordt. Zullen er meer speelmiddelen en bankjes geplaatst worden bij het speeltuintje aan de Kikkerveen? Wordt ongetwijfeld vervolgd.

kikkerveen-speeltuin{youtube}Xja0XEI95sU{/youtube}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl