Gebakken lucht

gebakkenluchtGemeente Spijkenisse pimped haar gemeente op. Met als doel meer beter gesitueerden en hoger opgeleide burgers naar onze gemeente te trekken.

Een nobel streven. Tenslotte hebben wij, de inwoners en het bedrijfsleven van Spijkenisse, daar baat bij.

Wethouder Gert-Jan ’t Hart, die zich enthousiast en met veel passie voor die verbetering inzet, is kennelijk zelf niet overtuigd. In de weekenden kiest hij voor een verblijf in de gemeente Bergen (NH). Waarom? Is gemeente Spijkenisse niet goed genoeg? Niet groen genoeg?

Met 17 van de 35 zetels heeft juist deze wethouder de mogelijkheid daar wat aan te veranderen. En toch, en toch, kiest hij voor een groene gemeente in zijn vrije tijd. Niets mis mee. Maar ik woon, werk en leef in Spijkenisse, net als zo velen. Wordt het dan niet eens tijd om naar die stemmen te luisteren? Wordt het dan niet eens tijd om naar die stemmen te handelen?

Zeg niet, de burger kiest. Zeg dat niet, als je een marketingconcept hanteert om de stem van die burger binnen te halen om vervolgens te doen wat je zelf voor ogen hebt. Alleen wanneer je daadwerkelijk betrokken bent met je gemeenschap, ben je ook in je vrije tijd hier. Anders zijn alle goede bedoelde argumenten, net als reclame, gebakken lucht.

 

Angelique Bolk

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl