Geen afval meer naast de ondergrondse afvalcontainers

ondergrondse-afvalcontainersVoor het afvoeren van het huishoudelijk afval maken veel bewoners van de hoogbouw gebruik van de ondergrondse containers.

De meeste bewoners ervaren het gemak van deze ondergrondse containers en houden de omgeving schoon.

Toch gebeurt het regelmatig dat bewoners afval naast de ondergrondse container zetten.

Afval naast de ondergrondse containers wordt door de ophaaldienst zo snel als mogelijk verwijderd, maar de ophaaldienst krijgt steeds meer moeite het bijgeplaatste afval snel te verwijderen terwijl het gewoon anders kan. Door geen afval naast de ondergrondse containers te plaatsen blijft de woonomgeving netjes en schoon.

Om het bijplaatsen van afval tegen te gaan gaat de gemeente naast het dagelijks schoonmaken nu ook intensief handhaven én boetes uitdelen.

Bewoners die afval naast de ondergrondse container plaatsen riskeren een boete van € 60,-. Het team Handhaving zal in samenwerking met de politie per direct extra streng toezien op bijgeplaatst afval rondom de afvalcontainers. Plaats dus in geen geval afval naast de ondergrondse containers maar neem uw afval weer mee naar huis wanneer de container vol of defect is en meldt de storing bij de gemeente.

Afval dat niet in de container past is grofvuil, dit kan tegen betaling worden opgehaald. Nog makkelijker is het om dit grofvuil naar de milieustraat te brengen waar u dit gratis kunt brengen (uitzonderingen te raadplegen op afvalkalender). Het Milieustation is in veel gevallen nog geen 5 autominuten van uw woning. Het afval kan daar gescheiden naar afvalsoort worden ingeleverd. Zet dus in geen afval naast of op de containers.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl