Geen vertraging in sloop door brand “Oude Maas”

oudemaas-asbestBij daglicht is goed te zien dat de brand, afgelopen zaterdag in het oude pand van Penta college de Oude Maas, verwoestend te werk is gegaan.

“Toch heeft de brand niet een dusdanige schade veroorzaakt dat dit een belemmering inhoudt voor de geplande sloop.” Aldus hoofd communicatie van de gemeente Spijkenisse dhr. Fransen.


Er wordt nog wel onderzocht of het gebouw nu gevaarlijker is geworden. Voordat verder gegaan wordt met de sloop zal eerst een nieuw advies gevraagd worden bij een asbestadviesbureau. Dit is wettelijk verplicht omdat de situatie nu veranderd is ten opzichte van het eerdere advies.

Er is nog niemand aangehouden in verband met deze brand. Wel word er rekening gehouden met brandstichting omdat in leegstaande gebouwen zelden brand spontaan ontstaat. De brandweer is bezig met onderzoek naar de oorzaak en de plaats waar de brand begonnen is.

Er gingen geruchten dat er overdag al extra gesurveilleerd werd uit angst voor vandalisme maar dit is onjuist. Door de politie was geen opdracht gegeven een extra oogje in het zeil te houden op deze locatie.

{BANNER}

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl