Gemeente betaalt reiskosten kinderen

reiskostenOuders met een laag inkomen kunnen van de gemeente een vergoeding krijgen voor de reiskosten die hun kinderen maken om naar school te gaan. Het gaat om reiskosten van kinderen van 16 of 17 jaar die hun opleiding buiten Spijkenisse moeten volgen.

De opleiding mag niet in Spijkenisse worden aangeboden.

Zoals bijvoorbeeld het Wellantcollege Anna Hoeve in Brielle, het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam of het Grafisch Lyceum in Rotterdam.

Spijkenisse hecht eraan kinderen de opleiding te laten volgen die zij zelf kiezen. Voor de toekomst is het immers van belang dat zij een baan krijgen die bij hen past en dus moeten ze vrij zijn in de keuze van hun studie. Reiskosten mogen geen belemmering zijn. Dus biedt de gemeente deze reiskostenvergoeding aan. De vergoeding is bedoeld voor ouders met een inkomen tot 120 procent van het minimumloon. Iedereen die maar denkt ervoor in aanmerking te kunnen komen, doet er goed aan dit na te vragen.

Berekening inkomen

Bij de berekening van het inkomen houdt de gemeente rekening met alle inkomsten. Het kan gaan om pensioen, salaris, uitkeringen, inkomsten uit verhuur, alimentatie, heffingskortingen en belastingteruggaven. Voor éénoudergezinnen is dit bedrag op 1.329 euro netto per maand. Voor gehuwden of samenwonende ouders is dit bedrag 1.476 euro netto per maand.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl