Gemeentelijke belastingaanslag komt er aan

belastingenEind januari 2010 ontvangen de inwoners van de gemeente Spijkenisse het aanslagbiljet gemeentelijke heffingen voor 2010.

Op dit aanslagbiljet staat behalve de aanslag onroerende zaakbelasting (OZB), ook de rioolheffing, de milieuheffing en de hondenbelasting.

De beschikking met vermelding van de WOZ-waarde, op basis waarvan het bedrag van de OZB-aanslag wordt berekend, is eveneens op het biljet terug te vinden. Tegelijk met de aanslag ontvangen bewoners een gemeentelijke belastinggids.

Voor meer informatie, vragen, bezwaren of documenten kan men terecht op het Digitaal Loket op www.spijkenisse.nl. Daar kan men bijvoorbeeld veelgestelde vragen en antwoorden lezen, het taxatieverslag raadplegen, bezwaar maken tegen de WOZ-waarde of (een van) de aanslagen en een hond aan- of afmelden voor de hondenbelasting. Ook kan men zich aan- of afmelden voor automatische incasso óf het bank- of girorekeningnummer voor automatische incasso wijzigen. Om gebruik te maken van deze producten en diensten is een DigiD-code nodig.

Uitleg op het stadhuis over de WOZ-waarde

Eigenaren van een woning kunnen via het Digitaal Loket een afspraak maken om op het stadhuis persoonlijk een mondelinge toelichting te krijgen over de WOZ-waarde en de OZB-aanslag. De taxateur van de gemeente geeft dan informatie over de manier waarop de gemeente de WOZ-waarde van de woning heeft bepaald, aan welke eisen de bepaling van de WOZ-waarde moet voldoen, waar de WOZ-waarde allemaal voor wordt gebruikt en of rekening is gehouden met de kredietcrisis.

Verder geeft de taxateur uitleg over de OZB-aanslag, hoe dat bedrag tot stand is gekomen en wat het verband is tussen de WOZ-waarde en de aanslag. Daarnaast kan de taxateur vertellen hoe het OZB-tarief tot stand komt.

Uitgebreide informatie over de WOZ-waarde van woningen 2010 en de OZB-aanslag 2010 staat op www.spijkenisse.nl/WOZ en in de belastinggids die men thuis ontvangt.

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl