Gemeenteraad keurt begroting unaniem goed

begrotingDe gemeenteraad van Hellevoetsluis heeft de begroting voor 2010 in de vergadering van donderdag 5 november met algehele stemmen goedgekeurd.

Uiteindelijk zijn er vijf amendementen en twee moties aangenomen door de fracties. De begroting is voor de komende jaren sluitend.

Het jaarlijkse hoogtepunt van de lokale democratie, de begrotingsbehandeling, stond dit jaar vooral in het teken van terugkijken. Het is de laatste begroting van deze raadsperiode. De partijen keken dan ook terug naar wat er de afgelopen vier jaar is bereikt. Alle partijen legden daarbij duidelijk de eigen accenten neer, maar algemene conclusie was dat er ondanks verschillen toch voornamelijk eensgezind veel werk is verzet.

Burgemeester Kleijwegt illustreerde, mede als voorzitter van de raad, de tegenstelling tussen coalitie en oppositie en tegenstelling tussen raad en college tegenover de eensgezindheid van de gemeenteraad aan de hand van het thema ‘De burger Centraal’ en een varend schip. “We willen allemaal dat de burger centraal staat. Maar soms vaart het schip de ene kant op en dan de andere kant op. Het belangrijkste is dat het schip vaart en niet stilligt.”

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl