Gerard de Haan ontvangt tweede Jan Campertpenning

dehaanDe tweede Jan Campertpenning werd dinsdag 15 december om 18.00 uur uitgereikt aan de heer Gerard de Haan.

Dit gebeurde tijdens zijn afscheidsreceptie van SGS in het Carlton Oasis.

Burgemeester Mirjam Salet overhandigde de penning met bijbehorende speld aan de heer De Haan.

De gemeente Spijkenisse kent de Jan Campertpenning sinds januari van dit jaar. Mensen die een bijzondere betekenis hebben gehad voor de stad kunnen in aanmerking komen voor deze gemeentelijke onderscheiding.

De heer De Haan heeft zich sinds 1989 met overtuiging ingezet voor de groei van de SGS, een van de grotere werkgevers in Spijkenisse. Daarnaast heeft hij veel energie gestoken in het stimuleren en verbeteren van de samenwerking tussen ondernemers onderling en met de gemeente.

SGS is een belangrijke werkgever binnen Spijkenisse. Toen de heer De Haan aantrad als directeur had SGS 600 werknemers, nu is het bedrijf doorgegroeid naar 1200 medewerkers. Hiervan woont 20% in Spijkenisse. Deze groei in werkgelegenheid werd mede mogelijk door de goede contacten die De Haan onderhield met het CWI/UWV WERKbedrijf en scholen.

De heer De Haan is van 1994 tot 2003 voorzitter geweest van de Ondernemers Federatie Spijkenisse (OFS). De OFS heeft onder zijn leiding statuur gekregen, wat bij zijn afscheid als voorzitter reden was hem te benoemen tot erelid.

Sinds de oprichting van de Stichting Collectieve beveiliging Spijkenisse is De Haan als bestuurslid ook betrokken bij het scheppen van een veilig ondernemingsklimaat op de bedrijfsterreinen in Spijkenisse.

Sinds 1998 is de heer De Haan bestuurslid van de Stichting Spijkenisse Promotion, waarvan hij in 2005 voorzitter werd. Hij heeft zich onder andere bezig gehouden met fondsenwerving en programmering van evenementen. De heer De Haan heeft met de stichting door het organiseren van culturele en sportieve evenementen de gemeente Spijkenisse verder op de kaart gezet. Bekende voorbeelden van evenementen zijn het SpijkenisseFestival en het IJsplein.

Naast de verschillende ondernemingsbetrokken activiteiten heeft de heer De Haan ook oog gehad voor maatschappelijke zaken; hij zit in het comité van aanbeveling van de Stichting Hospice. Deze maatschappelijke betrokkenheid werd ook in 1999 al erkend, toen de heer De Haan in zijn woonplaats Sliedrecht benoemd werd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

De Jan Campertpenning en de bijbehorende speld zijn ontworpen door Helen Ferdinand, beeldend kunstenares uit Spijkenisse.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl